Pascale Van Os (°1987) begon piano te studeren op 9-jarige leeftijd in de muziekacademie van Herenthout. Toen ze 11 jaar was begon ze met zang en op 12-jarige leeftijd startte ze met viool.
In september 2005 vervolgde ze haar pianostudies aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in de klas van Levente Kende, Heidi Hendrickx en Nikolaas Kende. Viool volgde ze als neveninstrument aan het conservatorium bij Dirk Verelst, Vegard Nilsen en Guido De Neve. Vanaf september 2010 werd Pascale toegelaten tot de masteropleiding koordirectie bij Luc Antonis en Geert Hendrix en de masteropleiding orkestdirectie bij Ivo Venkov en Koen Kessels aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. In 2013 studeerde ze af met grote onderscheiding voor koordirectie en in 2014 met onderscheiding voor orkestdirectie.
Ze werd toegelaten tot masterclasses orkestdirectie bij Robin Engelen, Romolo Gessi, Lior Shambadal, Giancarlo Andretta en Konrad Von Abel en dirigeerde het Collectief, de Berliner Symphoniker, l’Orchestra di Padova e del Veneto, de Filharmonie Mihail Jora in Bacau en de Filharmonie van Lviv. Masterclass koordirectie volgde ze bij o.a. Vic Nees en Michael Scheck.
Als dirigente is ze verbonden aan het Vocaal Ensemble Caloroso in Wommelgem, het Onze-Lieve-Vrouwkoor in Bouwel, het Katarinakoor in Stabroek, het Kamerorkest Stringendo in Boutersem, het Kempens Symfonisch Orkest en Jong Symfonisch Antwerpen.
In augustus 2011 dirigeerde zij de 1ste Symfonie van Prokofiev, de Rococo Variaties van Tchaikovsky en de 4de symfonie van Mendelssohn met het Filharmonisch Orkest van Rousse (Bulgarije). In juli 2015 dirigeerde zij diezelfde symfonie van Mendelssohn met de Filharmonie van Lviv (Oekraïne) en in februari 2016 dirigeerde ze met ditzelfde orkest de 3de symfonie van Brahms.  In augustus 2016 dirigeerde ze de 4de symfonie van Tchaikovsky met het Filharmonisch Orkest van Rousse.
In december 2011 won ze de dirigentenwedstrijd georganiseerd door Klara in het kader van “Iedereen Klassiek” en dirigeerde zij de Belgische Kamerfilharmonie, live uitgezonden op Klara. In november 2012 won ze de derde prijs in de dirigentenwedstrijd voor jonge dirigenten “Peter Maag” georganiseerd door l’Orchestra di Padova e del Veneto (Italië). Met het Vocaal Ensemble Caloroso won ze de 2de prijs in de categorie kamerkoor op het Llangollen International Musical Eisteddfod 2013 in Wales en de Prijs van het Ministerie van Cultuur op het Bydgoszcz Musical Impressions 2016in Polen.