Sinds 1997 leidde Hans Laureyn het orkest in goede muzikale banen en slaagt hij er ook telkens in een uitdagend repertoire voor te stellen. Hans Laureyn werd in 1969 geboren te Lier (België).  Na zijn studies aan de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord te Diest, werd hij in 1986 laureaat van de Nationale Muziekwedstrijd voor de jeugd ‘Pro Civitate’.  Daarna behaalde hij aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel Meesterdiploma’s voor Klarinet en Kamermuziek en studeerde er eveneens Muziektheorie.  Hij werd er bekroond met de speciale prijzen Léopold Génin en Marquis d’Assche.
In oktober 1995 begon Hans Laureyn orkestdirectie te studeren bij Maestro Avi Ostrowsky  en in 1998 en ’99 vervolmaakte hij zich aan de Accademia Musicale Chigiana te Siena (Italië) bij Maestro Gianluigi Gelmetti en Maestro Carlo-Maria Giulini.
Een grote eer viel hem te beurt toen hij uitgekozen werd het slotconcert van deze cursus te dirigeren.  In 2000 studeerde hij te Amsterdam bij de vermaarde Finse dirigenten-leraar Maestro Jorma Panula.
Tijdens ‘The 6th Grzegorz Fitelberg international competition for Conductors’  te Katowice (Polen) behaalde hij de Prix Spécial du Jury voor de beste uitvoering van Poolse muziek en in juli 2003 werd hij prijswinnaar van het Dirigentenconcours te Maikop (Russische federatie).
Maestro Lorin Maazel nodigde Hans Laureyn uit om in Londen (Groot-Brittannië) het orkest van het Royal College of Music te dirigeren en in juni 2005 heeft hij Maestro John Nelson te Parijs geassisteerd tijdens de integrale uitvoering van de 9 Beethoven-symfonieën.
Hij dirigeerde orkesten als het Kromeriz Chamber Orchestra (Kromeriz, Tsjechië), het Sofia Symphony Orchestra (Sofia, Bulgarije), het Adygye National Symphony Orchestra (Russische Federatie), het Silesian State Philharmonic Orchestra (Katowice, Poland), het Siena Chamber Orchestra (Siena, Italië), het Orchestra of the Royal College of Music (Londen, Groot-Brittannië), het Beethoven Orchester Bonn (Bonn, Duitsland), het Ensemble Orchestral de Paris (Parijs, Frankrijk), het Danish National Radio Orchestra (Kopenhagen, Denemarken) en het Orchestra da Cadaquez (Cadaquez, Spanje).
Hans Laureyn was vaste dirigent van het Kempens Symfonisch Orkest (Nijlen, België) van 1997 tot 2006, en in 2004 werd hij aangesteld tot artistiek leider van het Muziektheatergezelschap te Goes (Nederland).
Hans Laureyn was als aanvullend musicus lid van het Vlaams Radio Orkest, was als leraar verbonden aan verschillende Vlaamse muziekacademies en werd op 1 juli 2002 aangesteld tot directeur van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Lokeren (België).