GERT D’HAESE (°1967)
Gert D’haese studeerde slagwerk aan de Stedelijke Muziek Academie van Lokeren bij Dhr. Marc Roosendans.  Hij behaalde met glans de regeringsmedaille.  Tijdens deze periode werd hij gevraagd als solist slagwerk en marimba door het kamerorkest Convicum Musicum met werken van Ludo Claessens en Wim Henderickx.
Op 18-jarige leeftijd ging hij zich vervolmaken aan het Koninklijk Muziek Conservatorium te Brussel.  Hier studeerde hij bij Dhr. Gert François (pauken, vibrafoon en percussie), Dhr. Robert Van Sice en Dhr. Bart Quartier (marimba).  Hij volgde ook 2 jaar intensief de cursus etnische percussie bij Dhr. Frank Michiels.  Hij behaalde eerste prijzen voor slagwerk en kamermuziek, het hoger diploma kamermuziek met grote onderscheiding en het hoger diploma slagwerk met de grootste onderscheiding.
In deze periode werd het slagwerktrio OXO opgericht waarmee hij verschillende concerten en opnames verzorgde voor Radio 3 (nu Klara).  Dit trio werd in 1991 tevens 2e laureaat van de Orfeuswedstrijd voor hedendaagse kamermuziek.  Op het repertorium muziek van Mauricio Kagel, Karel Goeyvaerts, Frans Nuyts, Frans Geysen, Steve Reich, John Cage e.a….
In kamermuziekverband gaf hij ook concerten met pianoduo’s met de Sonate voor 2 piano’s en slagwerk van Béla Bartok en Macrocosmos van George Crumb.  In de Orfeuswedstrijd werd Gert in 1993 tevens 1e laureaat solist slagwerk met een aantal concerten voor Radio 3 hieraan verbonden.  Op het repertorium o.a. I Ching van Per Norgard, Time for Marimba van Minoru Miki en De Vijf Hoofdpunten van Claude Coppens.
Tijdens zijn studieperiode deed hij orkestervaring op in het Symfonisch Jeugdorkest van Vlaanderen o.l.v. Robert Groslot, De Jonge Filharmonie o.l.v. Gilbert Varga en Peter Hirsch, het Harmonieorkest en Symfonieorkest van KMC Brussel o.l.v. Jan Segers en Ronald Zollman, en Harmonie Sint-Cecilia Zele o.l.v. Dirk De Caluwé.
Ondertussen zette hij ook zijn eerste stappen in het professionele orkestgebeuren in het BRTN-Filharmonisch Orkest o.l.v. Alexander Rahbari.
Meer en meer kreeg hij de gelegenheid om in verschillende orkesten aan te treden als slagwerker en paukenist, o.a. in het Symfonieorkest van Vlaanderen, De Filharmonie, I Fiamminghi, De Beethovenacademie, Il Novecento, het Nationaal Orkest van België en tal van kamerorkesten.zoals Spectra Ensemble, Champs d’Action, Musique Nouvelle, Oxalys, e.a..
Ondertussen volgde hij masterclassen bij malletvirtuozen als Dave Samuels, David Friedman, William Moersch en Michael Burrit en slagwerkers als Steve Chick, Graham Jones en paukenist Paul Yancich.
Hij was van 1989 tot 2005 slagwerker-paukenist in de Night of the Proms, met Il Novecento te Antwerpen en met tournee’s in Duitsland.  Hier concerteerde hij met tal van pop- en rockartiesten.  Met Il Novecento speelde hij ook concerten met Luciano Pavarotti.  Met het VRT-Filharmonisch Orkest speelde hij concerten met nog andere beroemde operavedetten zoals José Carreras, Placido Domingo en José Van Dam.
Hij was ook actief in L’Arco Musicale o.l.v. Dirk Brossé waarmee hij tal van projecten deed met muziek van de dirigent zelf: Artesia, The Birth of Musique, Le Soledad, opnames van filmmuziek van “Licht”.  Door de samenwerking met Dirk Brossé en Bernard Fouvard (toenmalig slagwerker Nationaal Orkest van België) kwam de oprichting van Rental Percussion BVBA tot stand, een bedrijf dat zich richt tot verhuur van allerhande percussie.
Gert was reeds vroeg geïnteresseerd in het dirigeren van ensembles.  Zo was hij 5 jaar dirigent van Jeugdharmonie Sint-Cecilia Zele.  Daarna volgde de oprichting van Brassband Zele waar hij 8 jaar dirigent was.  Hij behaalde met dit ensemble heel wat successen o.a. verschillende jaren 1e laureaat in Vlamowedstrijden tot en met provinciale klassering in superieure afdeling.  Als hoogtepunt werd Brassband Zele 1e laureaat 2de afdeling van het Wereld Muziek Concours te Kerkrade.
Ondertussen werd Gert dirigent van Harmonie Kunst en Vreugd Beveren waarmee hij jaarlijks verschillende concerten geeft, waarmee hij zich 2 maal voor de provincie Oost-Vlaanderen bevestigde in ere-afdeling.
Nu en dan wordt hij ook gevraagd om met strijkers te werken in het Ensemble Ostinato van Sint-Niklaas (met o.a. harp- en orgelsolisten).
Hij genoot tussen de professionele bezigheden in eveneens een dirigeeropleiding: orkestdirectie bij Dhr. Rob Casteels te Brussel, hafabradirectie bij Dhr. Dirk De Caluwé, en orkestdirectie bij Dhr. Dirk Brossé te Gent.  Hij nam ook deel aan een orkestdirectie-zomerstage te Pontarlier (Frankrijk) met als lesgever Nicolas Brochot (docent in het Conservatorium van Bordeaux).
Momenteel is Gert verbonden aan het Brussels Philharmonic Orchestra (= Vlaams Radio Orkest) als solist mallets en 2e paukenist en wordt hij dikwijls gevraagd als slagwerker en paukenist in het Symfonieorkest van Vlaanderen.
Als pedagoog is Gert actief als leraar slagwerk en samenspel (percussie-ensemble) in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Sint-Niklaas, en als leraar mallets in de Kunsthumariora (Muda) te Gent.
In 2006 startte hij als docent slagwerk (vooral pauken en orkestrepertorium) in Hogeschool Gent, departement Conservatorium.  Deze job werd in 2007 uitgebreid met de cursus onderzoeksmethodiek voor slagwerkstudenten.
De organisatie Vlamo doet dikwijls beroep op hem als jurylid tijdens wedstrijden, assistent-dirigent tijdens Vlamo Zomer-Play In’s en als gever van workshops over orkestpercussie.
Varia
Gert vormt ook geregeld een gelegenheidsslagwerkduo met Tom Raes (leraar slagwerk en samenspel in de Muziekacademie van Lokeren).  Hij was in 2006 ook lid van het Brussels Percussie Orkest dat ter gelegenheid van een concertreeks in verschillende culturele centra en in het Paleis van Schone Kunsten werd opgericht.  Gert is ook af en toe te horen met Radio Brass (het koperensemble van het Brussels Filharmonic Orchestra).
Gert leidt het Kempens Symfonisch Orkest sinds april 2009.